MENTRES, EEN BOEIEND VERHAAL, EEN VEELBELOVENDE TOEKOMST

Vooruitkijken is een gezonde reflex. En om beter te beslissen waar je naartoe wil, helpt het te weten waar je vandaan komt. Daarom het verhaal achter Mentres.

De eerste stappen

Oprichter Herman Uyttersprot studeerde in 1973 af als bouwkundig ingenieur. Al snel zette hij zijn eerste professionele stappen in de bouwwereld. Gedurende een tiental jaar werkte hij er in diverse aannemingsbedrijven, zowel in België als in het buitenland. Zo verwierf hij kennis op het vlak van projectontwikkeling.

Op eigen benen

In 1983 startte hij met projectadvies en -management op zelfstandige  basis. Hij nam zowel de bouwcoördinatie als het projectbeheer van vastgoedoperaties op zich. Voor die activiteiten richtte hij in 1987 de vennootschap Probam op (ontleend aan PROject, Begeleiding, Advies en Management) en nam hij zijn eerste personeelsleden aan.

Ambitie en groei

Na enkele jaren stonden ook eigen realisaties op de agenda, aanvankelijk enkel residentiële. Die projecten evolueerden wel van klein naar groter, van lokaal naar verder van huis, en van volledig op eigen risico naar samenwerkingen met partners. In 2002 werd ook gestart met dienstverlening aan derden, in de nieuwe vennootschap Probam. Die groeide uit tot één van de belangrijkste projectmanagers in België. Het oude Probam ging verder als Makhzen en bleef bij zijn core business: het ontwikkelen van zowel residentiële bouwprojecten als kantoorprojecten. Zijn grootste en langstdurende project is het Take Off Office Park, dat deel uit maakt van The Loop, vlakbij Flanders Expo. De gronden hiervan werden aangekocht in 2000, de eerste steen werd gelegd in 2012.

Mentres: nieuwe naam, stevige basis

Vanaf 2016 werkt Makhzen onder de nieuwe naam Mentres. Vandaag heeft het diverse bouwprojecten lopen in verschillende stadia van voorbereiding, studie en ontwikkeling.
En ondertussen is met zoon Bart Uyttersprot ook de nieuwe generatie er klaar voor om het bedrijf met dezelfde drive en visie te leiden en verder uit te bouwen. Een op en top professioneel team met meer dan 40 jaar ervaring en een grote expertise staat garant voor nog vele succesvolle realisaties in de toekomst.